آزمون اس ای تی
آزمون ست ترکیه چیست؟
آزمون اس ای تی یکی از آزمونهای ورودی برخی از دانشگاههای کشور آمریکا است که میتواند استعداد و مهارتهای علمی متقاضیان را به طور کامل ارزیابی نماید. این آزمون از افرادی گرفته میشود که ۱۲ سال تحصیلی خود را تکمیل کرده باشند و آماده ورود به دانشگاه هستند.
وظیفه طراحی سوالات و چگونگی نحوه برگزاری آزمون بر عهده هیئت دانشگاه موردنظر است ولی اداره کلی آن توسط انجمن خدمات ارزیابی تحصیلی صورت میگیرد. توجه داشته باشید که یکی از اصلیترین شرایط اخذ پذیرش در بسیاری از دانشگاههای انگلیسی زبان کشور ترکیه در مقطع کارشناسی نیز، کسب حداقل نمره قبولی در آزمون ست است. زبان این آزمون انگلیسی است و از دو بخش سوالات درس ریاضی و درس زبان انگلیسی تشکیل شده است.
در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر ترکیه، حدودا در ۸ دانشگاه شرط پذیرش دانشجویان آزمون ست است. البته برخی از آنها از آزمون یوس هم برای سنجش داوطلبان استفاده میکنند. در کل آزمون یوس و SAT جزو بهترین روش های اخذ ویزا میباشند
تاریخچه آزمون اس ای تی
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که تاریخچه اصلی آزمون ست چیست؟!
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که طراحی اولیه این آزمون توسط موسسه غیر انتفاعی مجمع بین المللی کالج برد آمریکا صورت گرفت و بعدها به عنوان یکی از شرایط اصلی ورود به برخی از دانشگاههای معتبر سراسر جهان همانند کانادا، آمریکا، نروژ، استرالیا، انریش، فنلاند و همچنین ترکیه تبدیل شد.
از ابتدای خلق این آزمون تاکنون تغییرات بسیار زیادی بر آن ایجاد شده است؛ ولی امروزه این آزمون را به ۳ بخش تقسیم کردهاند. ۲ بخش آن اصلی و ۱ بخش اختیاری است. مدت زمانی که برای پاسخگویی به سوالات این آزمون در نظر گرفته شده است فقط برای بخش اصلی آن است که حدودا ۳ ساعت میباشد. هدف اصلی کالج از تقسیم این آزمون به بخشهای مختلف، سنجیدن تواناییهای مختلف متقاضیان و داوطلبان در زمینههای گوناگون است.
انواع آزمون اس ای تی
لازم به ذکر است که آزمون ست دو نوع اصلی دارد:
۱.آزمون ست جنرال
۲.آزمون ست سابجکت
تمامی داوطلبان شرکت در آزمون ست این اختیار را دارند که در یک و یا هر دوی این آزمونها شرکت نمایند. در مورد این دو نوع آزمون باید بگوییم که آزمون ست جنرال مختص به داوطلبانی است که قصد ورود به مراکز آموزشی را دارند؛ اما نوع دوم آزمون ست یعنی ست سابجکت از نوع قبلی تخصصیتر است و مناسب متقاضیانی است که قصد دارند از دانشگاههای مطرح انگلیسی زبان اجازه ورود بگیرند.
در صورت انتخاب هرکدام از آزمونهای فوق، لازم است مقدماتی را جهت موفقیت و قبولیتان فراهم کنید. این مقدمات میتواند شرکت در برخی کلاسهای آمادگی که به صورت حضوری و یا مجازی و یا مطالعه کردن برخی کتابها و منابع مختلف تایید شده باشد. استفاده از نمونه سوالات آزمونهای سالهای قبل نیز میتواند در این زمینه بسیار کمککننده باشد.
زمان برگزاری آزمون ست ۲۰۲۲
گفتنی است که این آزمون در هر سال حدودا ۷ مرتبه برگزار میشود. معمولا ماههای مارس، می، ژوئن، اکتبر، آگوست، نوامبر و دسامبر، ماههای برگزاری آزمون ست است که برای ایران مصادف با ماههای اسفند، اردیبهشت، شهریور و آذر میباشد.
طبق اطلاعات داده شده در سایت زمان برگزاری این آزمون در سال ۲۰۲۲، به دلیل شیوع ویروس کرونا، با اختلالاتی مواجه شد و آزمون ماههای اسفند و اردیبهشت به همین خاطر لغو گردید؛ اما جای نگرانی نیست؛ چراکه در فصل پاییز جبرانی این آزمونها برگزار میشود. بر اساس آمار داده شده در سایت اطلاعرسانی، تاریخ برگزاری آزمون ست ۲۰۲۲، ۱۲ مارس و همچنین ۷ می است. جهت آگاهی از فرصت ثبت نام این آزمون در سال ۲۰۲۲ کافی است به وب سایت دانشگاه مراجعه فرمایید.
در آخر یادآور میشویم که اگر آزمون ست یکی از راهها و پیشنیازهای اصلی ورود به دانشگاه مورد نظر شما است، پس تمام تلاش خود را به کار گیرید تا نمره قابل قبولی در آن کسب کنید. توجه داشته باشید که اعتبار نتیجه حاصل شده از آزمون ست در کشورهای مختلف معمولا ۵ سال است اما در کشور ترکیه مدت این اعتبار حدودا ۲ سال میباشد.
هزینه آزمون اس ای تی
هزینه آزمون اس ای تی با توجه به دانشگاهی که در آن آزمون برگزار میشود، متغیر است. برخی از دانشگاهها مانند دانشگاه آتاتورک، استانبول، چکوراوا، جلال بایار، 19 مایس، آنادولی، جمهوریت هزینه آزمون را با لیر دریافت میکنند. سایر دانشگاهها نظیر مونلا و کارادینیز بر اساس دلار هزینه را دریافت میکنند.
هزینه آزمون اس ای تی مقداری حدود 50 تا 250 لیر یا 30 تا 100 دلار است. همچنین برای تغییر حوزه امتحانی پس از ثبتنام باید علاوه بر مبلغ فوق 25 دلار دیگر نیز پرداخت کنید. در صورتی که قصد انصراف از آزمون را داشته باشید مبلغ 25 دلار از وجه ثبتنام شما کسر و مابقی مبلغ به شما مسترد خواهد شد.
همچنین شما هنگام ثبتنام انتخاب میکنید که تمایل دارید آزمون را همراه با بخش نوشتاری یا بدون بخش نوشتاری انجام دهید. هزینه آزمون با بخش نوشتاری حدود 15 دلار بیشتر است.
آمادگی برای آزمون اس ای تی
آزمون اس ای تی دارای سه بخش مهارتی مختلف است، هر کدام از این بخشها دارای منابع مختلفی هستند:
1) درک مطلب (Evidence-Based Reading): سؤالات این بخش از منابع کلاسیک یا معاصر امریکا در مورد موضوعات مختلف نظیر اقتصاد، جغرافیا، تاریخ، جامعهشناسی، روانشناسی، زمینشناسی، زیستشناسی، شیمی و فیزیک است. شما پس از مطالعه مطالب، نمودارها و جداول و رسیدن به درک کلی در مورد آنها، باید به سؤالات تستی پاسخ دهید.
بهتر است از منابع منتشر شده مؤسسه کالج بورد (برگزارکننده آزمون SAT) استفاده نمایید. همچنین کتابهای آمادگی آزمون SAT انتشارات کاپلان و بارونز بسیار توصیه میشود. برای تهیه این کتابها میتوانید از وبسایت آمازون یا سایر فروشگاههای آنلاین داخلی یا خارجی استفاده نمایید.
2) ریاضی (Math): در بخش ریاضی سؤالات در مورد مباحث آمار و احتمال، جبر، هندسه، مثلثات و توانایی حل مسئله مطرح میشوند. داوطلبین ایرانی که در آزمون SAT شرکت میکنند، با دانش ریاضی دوران دبیرستان خود به راحتی میتوانند این بخش از آزمون را پشت سر بگذارند.
3) نوشتاری (Essay): انتخاب این بخش از آزمون به صورت کاملاً اختیاری است. در صورتی که به مدرک SAT با نمره نوشتاری احتیاج داشته باشید، باید دانش زبان انگلیسی خود را تا سطح آزمون آیلتس یا تافل بالا ببرید. برای رسیدن به این سطح توصیه میشود از کلاسها و دورههای آمادگی آزمون استفاده کنید.
شانس قبولی در آزمون اس ای تی
با توجه به اینکه این آزمون نمره منفی ندارد به راحتی میتوانید با چند ماه مطالعه از پس بخش ریاضی آن برآیید. اما برای بخش درک مطلب و نوشتاری باید به سطح بالایی در زبان انگلیسی برسید و کاملاً به آن مسلط باشید. آزمون SAT مانند سایر آزمونها نظیر آیلتس یا تافل، مبتنی بر نمره است.
هر چه نمره کسب شده بیشتر باشد شانس پذیرش شما در دانشگاه موردنظر بیشتر خواهد بود. پس نهایت تلاش خود را برای افزایش نمره آزمون SAT انجام دهید. حداقل نمره مورد قبول دانشگاههای معتبر 1000 است اما این عدد برای هر دانشگاه با دیگری متفاوت است.
بخشهای مختلف آزمون اس ای تی
به طور کلی این آزمون سه بخش دارد که دو بخش آن اصلی و یک بخش آن اختیاری است. مدت زمان این آزمون برای دو بخش اصلی سه ساعت است که بدون در نظر گرفتن بخش اختیاری میباشد. در ادامه میخواهیم این سه بخش را برای شما بیشتر شرح دهیم تا اطلاعاتتان در خصوص آزمون SAT کامل شود.
پخش درک مطلب و نگارش
آزمون SAT با بخش درک مطلب و نگارش آغاز میشود و مدت زمانی که برای پاسخگویی آن در نظر گرفته شده، ۱۰۰ دقیقه است.
این قسمت از آزمون نمره منفی ندارد و نمرهدهی آن هم از ۲۰۰ تا ۸۰۰ میباشد. میانگین نمره شرکت کنندهها در این بخش ۴۹۷ است. متنهای این بخش در مورد فیزیک، شیمی، جامعهشناسی، زیستشناسی، اقتصاد و … است.
در بخش درک مطلب و نگارش، نمودار، جدول و گرافهایی هم وجود دارد. نکتهای که باید در این جا بدانید این است که برای پاسخگویی به این بخش نیازی به دانش ریاضی ندارید. سوالات این بخش به صورت کلمات مرتبط در متن، بیان ایدهها، ارجاعدهی در متن و مکالمات استاندارد است.
در این بخش پنج متن موجود است که هر کدام از آنها حدود ۱۰ تا ۱۱ سوال دارد. بخش نگارش هم از ۴۴ سوال تشکیل شده است که برای پاسخگویی به آنها ۲۵ دقیقه زمان دارید. سوالات بخش نگارش به صورت ارجاعدهی به متن هستند.
بخش ریاضی
تعداد سوالات این بخش ۵۸ عدد میباشد که برای پاسخگویی آن ۸۰ دقیقه زمان در نظر گرفته شده است. مباحث آن شامل آمار، احتمالات، مثلثات، هندسه، آنالیز و … است.
نمرهدهی این بخش هم مانند قسمت درک مطلب بین بازه ۲۰۰ تا ۸۰۰ است. اکثر دانشگاههای ترکیه و سراسر جهان نمره ۶۰۰ را برای دانشجویان در نظر دارند. بعضی از سوالات این بخش را میتوانید با ماشین حساب جواب بدهید اما بعضی قسمتهای دیگر را باید بدون استفاده از ماشین حساب حل کنید.
بخش انشا
یکی دیگر از بخشهای آزمون SAT بخش انشا است که تنها قسمت اختیاری این آزمون میباشد. مدت زمان پاسخگویی به این قسمت ۵۰ دقیقه است و متقاضیان باید با توجه به موضوعی که طراح از آنها خواسته است انشایی بنویسند.
البته باید توجه کرد که تعداد محدودی از دانشگاههای جهان، نمره این بخش برایشان مهم است. موضوعات انشا اغلب در رابطه با علوم، جامعه، تاریخ و … هستند. نمره این بخش از دو قسمت قبلی جدا محاسبه میشود. انشای نوشته شده توسط دو مصحح بررسی خواهد شد و به کسانی که انشا آنها شامل استدلال، آرایههای ادبی و شاهد باشد، نمره بیشتری تعلق میگیرد.
حداقل نمره قبولی در آزمون اس ای تی
از آنجایی که آزمون SAT نمره منفی ندارد، حداقل نمره برای قبولی در این آزمون 400 و حداکثر آن 1600 است. البته حداقل نمرهای که باید آن را کسب کنید، به رشته و دانشگاهی که قصد پذیرش در آن را دارید مربوط است. برای رشتههای پزشکی و دندانپزشکی که متقاضیان بیشتری دارد نباید نمره آزمون SAT پایینتر از 1100 باشد.
به طور کلی هر چه نمره شما بالاتر باشد، شانس شما برای دریافت پذیرش بیشتر خواهد بود. اگر نمره شما بالای 1400 باشد هیچ مانعی برای ورود به دانشگاه مدنظرتان نخواهید داشت. به طور مثال برای اخذ پذیرش در بین دانشگاههای کشور ترکیه، دانشگاه کوچ به سطح نمره بالاتری در آزمون SAT یعنی 1440 نیاز دارد.
دانشگاه های ترکیه با sat
در ابتدا باید گفت که آزمون sat یک نوع آزمونی است که برای سنجش استعدادهای تحصیلی به کار میرود. این آزمون برای داوطلبانی طراحی شده است که به فکر ادامه دادن تحصیل خود در ایالات متحده آمریکا هستند و به انجام دادن این کار تمایل دارند. این نکته را باید در نظر خود داشته باشید که آزمون sat برای دانشگاههای ایالات متحده آمریکا طراحی شده است و متعلق به همین دانشگاهها هم میباشد اما این نکته به این معنا نیست که مدرک این آزمون در سایر دانشگاهها پذیرفته نمیشود. بلکه باید گفت بسیاری از دانشگاهها در سراسر جهان، دانشجویان را بر اساس نتایج آزمون sat پذیرش میکنند که یکی از این کشورها، ترکیه است.
در نتیجه تمام داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع مختلف در کشور ترکیه را دارند، میتوانند با نتایج به دست آمده از این آزمون اقدام به اخذ پذیرش در دانشگاهها نمایند.
پذیرش با آزمون ست در دانشگاه های اروپایی و آمریکایی
همانطور که گفتیم بسیاری از دانشگاههایی که از سطح بالایی برخوردار هستند، مانند دانشگاههای اروپایی و آمریکایی، برای پذیرفتن دانشجویان بین المللی، یک سری شرایطی را برای داوطلبان یا همان دانشجویان تعیین میکنند. همانطور که رایج است، معمولا همیشه یکی از شرایط پذیرش، گذراندن آزمون یا امتحان ورودی است و باید گفت که امتحانات ورودی بسیار زیادی با سطوح مختلف در دانشگاههای خارجی برای پذیرش دانشجویان و داوطلبان وجود دارد که یکی از معتبرترین آنها، آزمون ورودیSAT نام دارد.
کلاسهای آزمون اس ای تی در ایران
کلاسهای زیادی برای آمادگی پیدا کردن در آزمون sat بصورت حضوری و آنلاین در شعبات مختلف، مانند تبریز و تهران و همچنین موسسه بین الملل يوس دیتا برگزار میشود. باید گفت که در این آزمون بیشتر دروس ریاضیات و زبان از اهمیت بالایی برخوردار هستند. بنابراین تدریس و آموزش آزمون sat، باید در هر دو بخش ریاضیات و زبان، توسط بهترین مدرسین با تجربه در این دپارتمان با مدرک دکترای ریاضی و زبان انگلیسی انجام شود. این نکته را هم باید در نظر داشت که کلاسهای آمادگی آزمون sat میتواند مانند سایر کلاسها، هم به صورت گروهی و هم به صورت خصوصی تشکیل شود. همچنین رسیدگی به این مسئله که تعداد جلسات تدریس، چگونه و به چه اندازهای است، پس از تعیین سطح داوطلبین انجام میشود و بقیه برنامهریزیها صورت میگیرد.
این نکته را در نظر داشته باشید که برخی از کلاسها دارای اعتبار بین المللی هستند و از جمله آنها میتوان به دورههای مؤسسه Kaplan اشاره کرد. باید گفت که در این کلاسها علاوه بر اینکه کتابهای sat تدریس میشود، منابع دیگری هم در این زمینه و در خصوص این آزمون و همچنین مراحل پذیرش دانشگاهها به طور کامل، دقیق و به روز در اختیار داوطلبین و متقاضیان امتحان sat قرار میگیرد.
معرفی منابع آزمون اس ای تی
آزمون SAT با داشتن انواع سوالات در سطوح مختلف از آسان گرفته تا خیلی سخت نیازمند منابع کمک آموزشی میباشد. در حقیقت بهترین منابع آزمون اس آی تی میبایست تمامی نیازهای آموزشی داوطلبان را برآورده و شانس قبولی و پذیرش آنها را نیز افزایش دهد. از سوی دیگر منابع آزمون SAT باید دارای سوالات مربوط به آزمونهای سالهای قبل باشد تا داوطلب با چگونگی سوالات و درجه سختی و آسانی آن آشنا شود.
با توجه به تعاریف یک منبع خوب و کاربردی برای شما ۸ تا از بهترین منابع را قرار است بررسی کنیم:
منبع اول: کتاب کالج هیئت کتاب راهنمای رسمی SAT با عنوان کتاب آبی یا The Blue Book
این کتاب بدون شک یکی از بهترین و برترین کتبی است که شما برای قبولی در این آزمون میتوانید تهیه کنید، زیرا تمامی تمرینات آن شبیهسازی شده با سوالات آزمون و سوالات تمرینی، مفهوم ریاضی، رویکردهای آزمونی و … میباشد. نادیده گرفتن این کتاب اصلا درست نیست زیرا تمامی محتوای کتاب توسط سازندگان آزمون گردآوری شده است.
منبع دوم: بررسی پرینستون، ۱۱ تست تمرین برای SAT و PSAT
اگر به دنبال یادگیری و گرفتن تاکتیکهای قدرتمند جهت قبولی در آزمون SAT هستید ما به شما کتاب پرینستون را پیشنهاد میدهیم. این کتاب دارای ۵ آزمون تمرینی جامع با بررسیهای دقیق و واضح میباشد. البته توصیه میکنیم که از این کتاب به عنوان کتاب کمکی و تکمیلکننده آموزش کتاب آبی استفاده کنید زیرا دارای سه سطح مختلف از سوالات است.
منبع سوم: مجموع کتابهای Barron’s SAT
به عنوان منبع سوم میتوان به کتاب Barron’s SAT مقام سوم برترین کتاب برای رسیدن به قبولی در این آزمون را داد که دارای تمرینات سخت و قوی شامل ۱ عدد تست تشخیصی، ۴ عدد تست تمرینی و … است. این تستها دارای پاسخنامه و توضیحات تشریحی نیز میباشند. از دیگر ویژگیهای آن میتوان گفت که برای شروع مطالعه به علت داشتن مطالب جامع و قابل فهم بسیار مفید و کاربردی است.
منبع چهارم: PWN SAT
سایت PWN مجموعهای از کتابها و وبلاگهای مفیدی را در بردارد که به کمک یک معلم خبره تدریس میشوند. راهنماییهای صورت گرفته از طریق تماس شخصی و عمومی انجام میگیرد. در این راهنماییها مطالب مختلفی شامل موارد موجود در کتابها تدریس خواهد شد. جهت شرکت و موفقیت در آزمون sat به این راهنماییها نیاز دارید.
منبع پنجم: آکادمی khan
آکادمی خان یک سازمان آموزشی بوده که هدف اصلی آن ارائه امکانات آموزشی با استاندارد و کیفیت بالا است. این آکادمی سوالات مباحث ریاضی را که در آزمون sat طراحی میشوند به صورت ویدیویی برای شما تشریح و توضیح میدهد. مباحثی که در این ویدئوها تدریس میشود بسیار فراتر از مطالبی بوده که در کتاب آبی آمده است. این مباحث جهت موفقیت داوطلبان بسیار موثر خواهد بود.
منبع ششم: Magoosh.com
این سایت در کشور امریکا در سال 2009 تولید شد. در این سایت بیش از 2 میلیون ساعت ویدیو جهت آموزش زبان و 100 میلیون نمونه سوال به همراه پاسخ تشریحی وجود دارد. سایت Magoosh برای آزمونهای مشهوری مانند SAT پکیجهای آموزشی فراهم کرده است. به طورکلی همه افراد قادر خواهند بود از بستههای آموزشی این وبسایت استفاده نمایند. این سایت از طریق درسهای ویدیویی برای شروع آمادگی جهت آزمون SAT یک مکان عالی میباشد. قبل از اینکه به دنبال حل سوالات پیچیده و بزرگ بروید میتوانید از آموزشهای این سایت بهره بگیرید. در این سایت سوالات بسیار زیادی وجود دارد که بعضی از آنها از سوالات آزمون نیز سختتر هستند. در نتیجه آمادگی شما را قبل از آزمون به طور کامل فراهم خواهد کرد.
منبع هفتم : راهنمای کامل برای SAT Vocabulary
یکی دیگر از کتابهایی که برای شرکت در آزمون SAT مورد نیاز شما میباشد کتاب راهنمای کامل برای SAT Vocabulary است. این کتاب در خصوص آزمون SAT حدود 500 لغت اساسی و مهم را برای شما بیان میکند. به علاوه در این کتاب 47 فصل وجود داشته که به تعریف و نشان دادن کلمات و واژگان SAT اختصاص پیدا کرده است. همچنین 6 فصل این کتاب در زمینه پاسخ دادن به سوالات تکمیل جمله طراحی شده و باعث آشنایی داوطلبان با تکنیکهای این نوع سوالات خواهد شد.
منبع هشتم: Vocabulary.com
تعاریفی که در دیکشنری وجود دارد بیشتر شما را دچار اشتباه خواهند کرد مانند زمانی که یک کلمه را با سه کلمه دیگر تعریف میکند. پس بهتر است آنها را فراموش کنید. سایت Vocabulary.com یکی از سایتهای معتبری است که در زمینه یاد گرفتن معانی گسترده کلمات کاربردی در آزمون SAT کمک زیادی به شما میکند. این سایت تنها کلمات واضح را برای شما تعریف نمیکند بلکه این کلمات را در یک نمونه کوچک که در خاطر میماند ارائه میدهد. در نتیجه شما یاد میگیرید که دقیقا چگونه کلمات بیان شده را به کار ببرید و چگونه جهت پیشبینی آنها در زمینه مناسب استفاده نمایید. این سایت همانند یک دیکشنری جامع عمل میکند با این تفاوت که از طریق قرار دادن کلمات، سوالات و فعالیتها به صورت سیستماتیک، طیف گستردهای از معانی کلمات را به شما یاد میدهد و همچنین تفاوتهای ریز و ظریف هر کلمه را به شما میآموزد. پس از این که تسلط کافی پیدا کردید این سایت همچنین به تقویت آموختههای شما خواهد پرداخت تا اطمینان حاصل کند که همه موارد در حافظه شما قرار گرفته است.
برای اخذ اقامت ترکیه شما میتوانید با موفقیت در آزمون یوس و ست شانس بسیار زیادی داشته باشید