آزمون تومر چیست؟

آزمون تومر یکی از مهم‌ترین آزمون هایی است که برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه به زبان ترکی برگزار می‌شود. اهداف این آزمون سنجش میزان سطح زبان ترکی داوطلبان است پس تا حدودی شبیه به آزمون های آیلتس و تافل می‌باشد. بنابراین تمام افرادی که به منظور تحصیل، کار و حتی تابعیت ترکیه به این کشور وارد می‌شوند باید آزمون تومر را بگذرانند و امتیاز قابل قبولی را دریافت کنند. اگر شما هم متقاضی شرکت در آزمون های تومر هستید با ما همراه باشید چون ما در ادامه این متن بیشتر در مورد آزمون های TOMER و انواع آن صحبت می‌کنیم.

آزمون تومر چیست؟

کلمه تومر در زبان ترکی مخفف Turkce Ogretim Merkezi است. در واقع این آزمون بعد از آموزش و برگزاری کلاس های خصوصی و نیمه خصوصی تومر به زبان ترکی خصوصاً ترکی استانبولی از متقاضیان گرفته می‌شود. سپس یک مدرک معتبری با امتیازهای مختلف به صورت A1-A2-B1-B2-C1- و C2 مانند مدارک تافل و آیلتس به داوطلبان داده می‌شود‌. اصولاً سوالات آزمون TOMER به چند بخش مختلف از قبیل درک مطلب، بخش گرامر، متون شنیدنی و خواندنی و در آخر هم مهارت صحبت کردن و حتی نوشتن طبقه بندی می‌شوند. پس در این آزمون میزان دانش زبان ترکی داوطلبان از همه جوانب ارزیابی می‌شود.

متقاضیان آزمون تومر چه کسانی هستند؟

وکیل مهاجرتی

تمامی کسانی که قصد شرکت در آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه و تحصیل مراکز عالی را دارند باید مدرک تومر را داشته باشند. البته این افراد علاوه بر اخذ مدرک تومر باید مدارک تافل و آیلتس را هم به دولت وقت ترکیه ارائه دهند. همچنین کسانی که برای کار به کشور ترکیه سفر می‌کنند باید برای تسلط داشتن به زبان ترکی استانبولی حتماً مدرک TOMER را داشته باشند البته مدرک تومر به دو شکل دیپلم و گواهی نامه صادر می‌شود که هر کدام شرایط مختلفی را برایتان فراهم می‌کنند. مثلاً برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه باید شما در آزمون TOMER حداقل نمره‌ی قبولی C1 را کسب کنید. ولی برای گرفتن مدرک تومر جهت کار در این کشور باید حداقل نمره‌ی قبولی شما در آزمون تو‌مر C2 باشد.

همچنین بخوانید: برگزاری کلاس های خصوصی و نیمه خصوصی تومر

انواع آزمون های TOMER

این آزمون به 2 گروه اصلی تقسیم بندی می‌شود. مدرک یکی از این آزمون ها به شکل دیپلم است یعنی فرد باید آزمون های تومر را در چند مرحله انجام دهد. چنانچه در یکی از مراحل نمره قبولی به دست نیاورد باید دوباره از اول در تمام مراحل آزمون های تومر شرکت کند‌. البته اعتبار و ارزش این مدرک به صورت مادام‌العمر است. یعنی با یک بار آزمون تو‌مر دادن و گرفتن مدرک معتبر تومر شما تا آخر عمر برای وارد شدن به خاک کشور ترکیه نیازی به ارائه مدارک جدید تومر ندارید. نمونه دیگری مدرک تومر به شکل گواهینامه است. البته این گواهینامه با توجه به مهارت شما در آزمون های تومر به دسته های مختلفی طبقه بندی می‌شود‌ که به شکل گواهی ابتدایی، گواهی مدرسه راهنمایی و گواهینامه متوسط هستند. اعتبار این گواهی نامه های تومر 6 تا 24 ماه است. در این آزمون ها شما باید نمره‌ی B1 و سپس B2 را کسب کنید.

مراکز مرجع آزمون تومر

دانشگاه آنکارا یکی از اصلی ترین مراکز آزمون های تومر است. بنابراین شما برای ثبت نام آزمون TOMER، گرفتن نتیجه آزمون و دریافت مدرک اصلی باید به این دانشگاه مراجعه کنید. البته دانشگاه آنکارا برای دسترسی آسان و اجرای این آزمون در نقاط مختلف جهان سعی کرده است تا به غیر از شهرهای دیگر ترکیه نیز نمایندگی های زیادی را در بسیاری از کشورهای دنیا خصوصاً کشور ایران راه اندازی کند. بنابراین شما می‌توانید با کمک کارشناسان ما در گروه حقوقی و مهاجرتی دایان گروپ به سایت اختصاصی دانشگاه آنکارا وارد شوید. سپس به منظور ثبت نام آزمون های تومر با نحوه برگزاری، محل و زمان برگزاری آزمون های تومر آشنا شوید.

مدارک مورد نیاز برای شرکت در امتحان تومر

از آنجایی که برای شرکت در آزمون تومر نیاز نیست حتماً به کشور ترکیه سفر کنید پس برای ثبت نام در این امتحان به زبان ترکی باید یکسری مدارک ساده را نمایندگان این مرجع ارائه دهید از قبیل:

  • 2 قطعه عکس به شکل پرسنلی
  • کپی از صفحه اول پاسپورت
  • کپی شناسنامه به همراه ترجمه ترکی آن
  • فیش واریزی هزینه شرکت در آزمون TOMER

نحوه ثبت نام و برگزاری آزمون های تومر

وکیل مهاجرتی

برای اینکه بتوانید در این آزمون امتیاز قابل قبولی را به دست آورید باید تسلط زیادی به زبان ترکی داشته باشید. شما می‌توانید برای یادگیری این زبان به شکل خودآموز در منزل تمرین کنید. یا اینکه به کلاس های آموزشی تومر بروید و به صورت کاملاً تخصصی با زبان ترکی استانبولی آشنا شوید. به هر حال مرجع اصلی این آزمون های خارجی کتاب های Hitit و MER است. بنابراین شما با یادگیری این گروه از کتاب های آموزشی می‌توانید به سادگی در دوره‌ای از آزمون های تومر شرکت کنید و یک نوع مدرک معتبر تومر را به دست آورید. اصولاً این نوع آزمون های اولیه هر هفته به صورت آزمایشی و به شکل آنلاین برگزار می‌شوند. سپس دانشگاه آنکارا هم 1 الی 2 روز بعد از این نوع آزمون های آزمایشی نیز امتحانات تومر اصلی را به شکل اینترنتی برای متقاضیان برگزار می‌کند. بنابراین لازم نیست شما در هیچ مرکزی به صورت حضوری آزمون تو‌مر بدهید.

سخن پایانی

طبیعتاً شرکت در آزمون تومر و کسب مدارک معتبر با نمره بالا می‌تواند زمینه تحصیل، کار و اخذ اقامت دائم در این کشور را برایتان راحت‌تر کند. چون مهم‌ترین شرط موفقیت در شهرهای مختلف کشور ترکیه داشتن تسلط کافی به زبان ترکی استانبولی است. پس اگر در مورد نحوه ثبت نام، منبع سوالات و زمان برگزاری این آزمون ها اطلاعات دقیقی در اختیار ندارید؛ می‌توانید با کارشناسان ما در موسسه حقوقی مهاجرتی دایان گروپ تماس بگیرید. چون ما تجربه زیادی در زمینه مهاجرت ایرانیان به ترکیه داریم و می‌توانیم در این راستا شرایط هموارتری را برایتان فراهم کنیم.