برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه، بایستی رشته های تحصیلی در ترکیه (Fields of study in Turkey) را بررسی نمایید. همچنین در مورد انواع دانشگاه های موجود در ترکیه و شهریه آن ها باید تحقیقات لازم را به عمل آورید. دانشجویان بین المللی نیز می توانند در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه، تحصیل کنند. برای آگاهی در زمینه مدارک مورد نیاز هر دانشگاه می توانید از طریق اینترنت یا موسسات معتبر راهنمایی بگیرید. قبل از اقدام جهت تحصیل در این دانشگاه ها لازم است تا مدارک مورد نیاز آن ها را تهیه نمایید. رشته های درسی ترکیه دارای تنوع بالایی است. اگر شما نیز قصد تحصیل در دانشگاه های ترکیه را دارید، ما را تا انتهای این مقاله همراهی نمایید تا اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم:
رشته های تحصیلی در دبیرستان های های ترکیه
افراد متقاضی تحصیل در دوره دبیرستان های ترکیه می توانند در رشته های گوناگون به تحصیل بپردازند. رشته های تحصیلی در ترکیه در دبیرستان ها، شامل رشته های علوم تجربی، علوم ریاضی، علوم انسانی و هنر است. با تحصیل در رشته تجربی، افراد می توانند در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پیراپزشکی و پرستاری وارد دانشگاه شوند. چنانچه دانش آموزان در دبیرستان، رشته ریاضی را تحصیل کرده اند، در دانشگاه می توانند رشته های مهندسی بخوانند. رشته های مهندسی شامل مهندسی برق، مهندسی الکترونیک، مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک، رشته های شیمی، فیزیک و ریاضیات هستند.
اگر دانش آموزان در دبیرستان رشته انسانی خوانده اند. می توانند در دانشگاه وارد رشته هایی در همین زمینه شوند. مثلا جغرافیا، تاریخ، اقتصاد، روان شناسی، مدیریت بازرگانی، حقوق، روابط بین الملل و غیره در این دسته جای می گیرند. رشته های هنر شامل نقاشی، طراحی، سینما، هنرهای نمایشی، هنرهای دستی و غیره می شوند.
بهترین رشته های تحصیلی در ترکیه
رشته های مهندسی، رشته های حوزه مالی، رشته های مدیریتی و روابط بین الملل از بهترین رشته ها هستند. دانشجویان می توانند این رشته ها را در دانشگاه های خوب ترکیه، آموزش ببینند. رشته های پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی از پر متقاضی ترین رشته ها برای ایرانیان در سال های اخیر هستند. اخیرا رشته های درسی ترکیه، مورد توجه دانشجویان بین المللی قرار گرفته است.
تحصیل در رشته های علوم پزشکی در ترکیه
داوطلبان جهت تحصیل در رشته های علوم پزشکی ترکیه باید دارای دیپلم دبیرستان با معدل عالی باشند. همچنین لازم است تا این متقاضیان در پذیرش دانشگاه در ترکیه نمره خوبی کسب کرده باشند. از جمله آزمون های ورودی دانشگاه های علوم پزشکی ترکیه، آزمون یوس، آزمون SAT است. آزمون TOMER نیز در ورود به دانشگاه های ترکیه مهم است. توجه به نکات زیر نیز جهت متقاضیان تحصیل در ترکیه لازم است.
- اگر داوطلب می خواهد رشته پزشکی و دندانپزشکی به زبان انگلیسی بخواند، باید نمره لازم در آزمون SAT را کسب کند.
- بسیاری از رشته های پزشکی و دندانپزشکی ترکیه مورد تأیید وزارت بهداشت ایران هستند.
- دانشجویان جهت تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی ترکیه، بایستی یک سال در کالج پزشکی ترکیه آموزش ببینند. چون لازم است تا آمادگی لازم را جهت تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی ترکیه به دست بیاورند.
- چنانچه متقاضیان معدل دیپلم بالا دارند و نمره آزمون ورودی آن ها بالاست، نیاز به گذراندن کالج پزشکی ندارند.
- شهریه تحصیل در رشته های تحصیلی در ترکیه در زمینه پزشکی، هر ساله در حدود 60000 لیر است.
پردرآمدترین رشته های تحصیلی در ترکیه
از بین رشته های درسی ترکیه با درآمد عالی، مهندسی نرم افزار و برنامه نویسی کامپیوتر در ارجعیت هستند. حقوق ماهیانه یک برنامه نویس کامپیوتر در ترکیه حدود 1.5 برابر درآمد سالیانه یک مهندس نرم افزار در ایران است. رشته های پر متقاضی علوم پزشکی از پر درآمدترین رشته ها در دانشگاه های ترکیه هستند. به عنوان مثال به درآمد برخی از رشته ها در زیر اشاره می کنیم.
- میانگین درآمد پزشکان و دندانپزشکان در ترکیه ماهیانه تقریبا بین 15000 دلار تا 25000 دلار است.
- انواع رشته های مهندسی، حقوق، حسابداری وعلوم انسانی از رشته های پر درآمد در ترکیه هستند.
- میانگین حقوق مهندسان و حسابداران در ترکیه، ماهیانه حدود 7500 دلار تا 14000 دلار است. این میزان حقوق، جزء درآمدهای بالا در ترکیه محسوب می شود.
پس از اتمام تحصیلات در ترکیه، افراد می توانند از راه های زیادی موفق به اخذ شهروندی ترکیه شوند. به عنوان مثال افراد می توانند یک شرکت در ترکیه به ثبت برسانند. پس از آن با تهیه مدارکی که برای این کار لازم است جهت اخذ پاسپورت ترکیه اقدام کنند. ثبت شرکت می تواند در زمینه رشته های تحصیلی در ترکیه باشد.
سخن پایانی
با توجه به درخواست زیاد دانشجویان بین المللی، شرایط ورود هر ساله سخت تر می شود. جهت ورود در رشته های درسی ترکیه، سالانه آزمون های ورودی در این کشور برگزار می شود. داشتن معدل دیپلم بالا و کسب حد نصاب نمره لازم در آزمون ورودی، شرط ورود به دانشگاه های ترکیه است. بسیاری از دانشگاه های دولتی در ترکیه، آموزش های خود را به زبان انگلیسی برگزار می کنند. شهریه دروس در این دانشگاه ها رایگان است. همچنین بعضی از دانشگاه های دولتی، شهریه بسیار کمی در قبال تحصیل دانشجویان بین المللی می گیرند. ولی دانشگاه های خصوصی در ترکیه شهریه بالایی جهت تحصیل داوطلبان در نظر می گیرند.