رشته‌‌‌های هنری در ترکیه

رشته‌‌‌های هنری در ترکیه (Art courses in Turkey) انواع مختلفی دارند. اگر بخواهیم بدون اغراق بیان کنیم، اولین کشوری که در ذهن هر دانشجوی مایل به مهاجرت نقش می‌‌بندد؛ کشور زیبای ترکیه با آن آب و هوای دلپذیرش می‌‌باشد‌.

ترکیه همسایه غربی کشور ما ایران است که با داشتن دریای مدیترانه سالانه پذیرای تعداد زیادی توریست می‌‌باشد؛ علاوه بر این‌‌‌ها هر دانشجویی که قصد مهاجرت و ادامه تحصیل در کشور‌‌های خارجی را دارد، نا‌‌ممکن است که به ترکیه فکر نکرده باشد!

فرقی هم ندارد که برای چه رشته‌‌ای می‌‌خواهد مهاجرت کند! به طور کلی در این مقاله از سایت دایان قصد بر آن داریم که رشته‌‌‌های هنری در ترکیه را برای شما بیان کنیم تا در صورتی که به دنبال  اخذ اقامت ترکیه و شهروندی و دریافت پاسپورت ترکیه از راه هنری هستید اطلاعاتی کسب کرده باشید.

همه چیز در مورد تحصیل رشته‌‌ های هنری در ترکیه

وکیل مهاجرتی

همان طور که می‌‌دانید برای تحصیل در خارج از کشور همیشه باید از خان‌‌هایی عبور و یک سری شرط و شروط را رعایت کنید. ادامه تحصیل در رشته‌‌‌های هنری در ترکیه از این قاعده مستثنی نیست و از شما می‌‌طلبد که قوانین ورود به این حیطه را پشت سر گذرانده باشید؛ بسته به اینکه خواهان ادامه تحصیل در چه رشته‌‌ای و در چه دانشکده‌‌ای هستید؛ ملزم به کسب امتیازات خواسته شده، می‌‌باشید.

به طور کلی جهت تحصیل در رشته ‌های هنری دانشگاه‌‌های دولتی، ابتدای کار آزمونی برگزار می‌‌کنند و چنانچه دانشجو حداقل نمره را کسب کرد، باتوجه به مقدار ظرفیت خود همان تعداد دانشجو نیز پذیرش می‌‌‌کنند.

نا‌‌گفته نماند که آزمون ورودی مورد قبول و معتبر برای دانشگاه‌‌ها شامل دو آزمون SAT و یوس است که حداقل نمره قبولی برای دانشجویان خواهان رشته‌‌های هنری در دومین آزمون نام برده شده می‌بایست ۴۰ از ۱۰۰ نمره باشد.

دقت داشته باشید که نمره ۴۰ حداقل نمره قبولی از بین تمام دانشگاه‌‌های هنری ترکیه می‌‌باشد و شاید حداقل نمره قبولی یک دانشگاه با دیگری متفاوت باشد برای مثال نمره قبولی آزمون یوس دانشکده هنر استانبول بالای ۶۰ می‌‌‌باشد از طرفی دانشگاه معمار سینان شرط پذیرش آن آزمون SAT است و به طور کل سیستمش متفاوت است.

به طوری که گفته شده نمره قبولی در آزمون مذکور برای رشته‌‌های معماری، طراحی داخلی و صنعتی ۶۸ و دیگر رشته‌‌های هنرش ۶۵ می‌‌‌باشد!

بنابراین دانستید که هر دانشکده قوانین و مقررات پذیرش خاص خود را دارد که شما قبل از مهاجرت می‌بایست از آن اطلاع پیدا کنید و خود را آماده نمایید.

از دیگر شرایط پذیرش رشته های هنری در ترکیه می‌‌‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

_ ارائه اصل مدرک دیپلم و ترجمه رسمی آن

_ ارائه ریز نمرات مدرک دیپلم و ترجمه رسمی آن

_ داشتن پاسپورت معتبر

_ داشتن معرفی‌‌‌نامه

_ اخذ نمره قبولی در آزمون SAT

_ اخذ نمره قبولی در آزمون تومر برای دانشجویان خواهان تحصیل به زبان ترکی

توجه داشته باشید که تحصیل رشته‌‌ های هنری در ترکیه بدون آزمون هم امکان‌‌‌پذیر است که در اینجا معدل فرد دارای اهمیت می‌‌شود! البته‌‌ نا‌‌گفته نماند که هزینه تحصیل بدون آزمون تفاوت قابل توجهی با نوع دیگر دارد که به همین دلیل اکثریت دانشجویان تحصیل با دادن آزمون ورودی یا کنکور را انتخاب می‌‌نمایند.

شهریه‌‌های دانشگاه‌‌های هنری در ترکیه

در تمامی کشور‌‌‌ها رشته‌‌های هنری جز پر‌‌‌هزینه‌‌ترین رشته‌‌ها برای تحصیل دانشجویان به شمار می‌‌روند که اگر ما بخواهیم خلاصه‌‌‌ای از شهریه‌‌های تحصیلی رشته‌‌ های هنری در ترکیه بیان کنیم، می‌‌‌توانیم به عددی تقریبی بین ۱۵۰۰ لیر تا ۵۰۰۰ لیر اشاره کنیم که این هزینه برای دانشگاه‌‌های دولتی است و دانشگاه‌‌های خصوصی دارای هزینه‌‌های هنگفتی بین ۳۰۰۰۰ لیر تا ۶۰۰۰۰ لیر خواهند بود.

زبان تحصیل رشته ‌‌های هنری در ترکیه

هر کشوری که دانشجوی مهاجر می‌‌‌پذیرد، در دانشگاه‌‌های مختلف، تدریس به زبان‌‌های مختلف را قرار داده است مثلا شاید دانشگاهی تدریس فقط به زبان خود کشور را ارائه دهد و دانشگاهی دیگر تدریس به دو زبان یعنی یکی زبان مادری‌‌ و یکی زبان بین المللی انگلیسی! پس هر دانشگاه، محدودیت تدریس خواهد داشت و شما باید به این موضوع بسیار دقت کنید.

در کشور ترکیه اکثریت دانشگاه‌‌ها به زبان ترکی آموزش می‌‌‌دهند ولی انگشت شمار دانشگاه‌‌هایی نیز وجود دارند که به زبان بین المللی انگلیسی، تدریس می‌‌کنند مثل مارمارا و یلدیزتکنیک که دو دانشگاه معتبر از رشته‌‌‌ های هنری در ترکیه هستند.

لیست رشته ‌‌های هنری و دانشگاه‌‌های ترکیه

ترکیه در حوزه هنر دارای دانشکده‌‌های متفاوت  در شهرهای متنوع مثل استانبول، آنکارا، ازمیر و … می‌‌‌باشد و رشته‌‌‌های زیر را ارائه می‌‌دهد:

_ طراحی صنعتی

_ معماری و طراحی داخلی

_ سینما

_ بازیگری

_ موسیقی و نوازندگی

_ طراحی لباس

_ عکاسی

_ مجسمه‌‌‌سازی

_ گریم

_ نقاشی

_ فیلم‌‌‌سازی

_ انیمیشن

_ آهنگ‌‌‌سازی

_ کارگردانی

_ گاسترونومی

_ تاریخ هنر

_ طراحی مد

_ صحنه آرائی

و…

همان طور که دیدید رشته‌‌ های هنری در ترکیه وسیع می‌‌باشند بنابراین تعداد دانشگاه‌‌های هنر این کشور هم زیاد است و شامل موارد زیر می‌‌باشد:

تعدادی از دانشگاه‌‌های هنر ترکیه:

_ دانشگاه هنرهای زیبا سینان استانبول

(Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)

_ دانشکده بیلگی استانبول

(İstanbul Bilgi Üniversitesi)

_ دانشگاه حاجت تپه آنکارا

(Hacettepe Üniversitesi)

_ دانشگاه اکونومی ازمیر

(İzmir Ekonomi Üniversitesi)

_ دانشگاه فنی یلدیز استانبول

(Yıldız Teknik Üniversitesi)

_ دانشگاه مارمارا استانبول

(Marmara Üniversitesi)

_ دانشگاه یاشار ازمیر

(Yaşar Üniversitesi)

_ دانشگاه آموزشی اگه ازمیر

(Ege Üniversitesi)

_ دانشگاه دوکوز ایلول ازمیر

(Dokuz Eylül Üniversitesi)

_ دانشگاه قاضی آنکارا

(Gazi Üniversitesi)

_ دانشگاه آنکارا

(Ankara Üniversitesi)

و….

درآمد رشته‌‌‌دهای هنری در کشور ترکیه

وکیل مهاجرتی

برای بیان میانگین درآمد در اینجا ما قادر نیستیم که به عدد دقیقی اشاره کنیم زیرا که این مقدار به عوامل متعددی مثل سطح مقطع فارغ التحصیلی، میزان توانمندی و استعداد فرد، سطح سعی و کوشش فرد برای رسیدن به درآمد، قدرت فکر و ذهن او و … بستگی دارد!

اما طبق تحقیقی به این نتیجه رسیدند که فارغ التحصیلان این رشته‌‌ها در بد‌‌ترین حالت دارای درآمدی ۴۳۰۰ لیری و در بهترین حالت هم دارای درآمد ۵۰۰۰۰ لیری می‌‌باشند که برای بیان میانگین این درآمد مقدار عددی ۸۱۹۰ لیر مناسب است، البته دقت کنید که این درآمد برای افرادی می‌‌باشد که بعد از فارغ التحصیلی در همان کشور ترکیه مشغول به کار می‌‌شوند.

کلام آخر

رشته‌‌‌های هنری در ترکیه نسبت به دیگر رشته‌‌ها خصوصا علوم پزشکی دارای خواهان کمتری هستند به طوری که علاقه‌‌مندان به این رشته با چشم باز ولی عاشقانه وارد آن می‌‌شوند زیرا بیشتر دانشجویان امروزه تنها دلیل تحصیل‌‌شان رسیدن به پول بیشتر است.

ولی دانشجویانی که رشته‌‌‌های هنر را انتخاب می‌‌کنند، صرفا به علت علاقه می‌‌باشد.دایان گروپ اماده ارائه انواع مشاوره در این زمینه به علاقمندان است

امیدواریم که مطالب نگاشته شده از سایت دایان به انتخاب رشته و دانشگاه نهایی شما برای مهاجرت کمک کرده باشد، چنانچه برای اخذ اقامت ترکیه، شهروندی و دریافت پاسپورت و … نیازمند به مشاوره بودید، می‌‌توانید با شماره‌‌هایی که در زیر درج شده تماس حاصل فرمایید‌.