قوانین کشور ترکیه

قوانین کشور ترکیه (Laws of Turkey) برای افرادی که علاقه به مهاجرت دارند باید مورد واکاوی قرار گیرد. مهاجرت کردن از جمله مواردی است که هر ساله رشد چشمگیری ک. مهاجرت به کشورهای مختلف به دلایل گوناگونی صورت می‌گیرد که اکثر آن‌ها به وضعیت نابسامان کشور مبدأ و وضعیت معیشتی در آن مرتبط هستند.

البته گاهی اوقات مشاهده می‌شود که افراد حتی با وجود زندگی در کشورهای با وضعیت مناسب، اقدام به مهاجرت می‌کنند. این‌ گروه از مهاجران، مهاجرت خود را با هدف زندگی در کشوری که از استاندارد بالاتری در مقایسه با کشور خود برخوردار است، آغاز می‌کنند.

با بررسی آمارها می‌توان متوجه شد که افراد مختلف از کشورهای گوناگون اکثراً به دلایلی چون آموزش بهتر، امکانات شغلی بیشتر و سطح درمانی بالاتر به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند.

هر ساله میلیون‌ها نفر مهاجرت می‌کنند که اکثر آن‌ها افرادی هستند که در کشورهای کمتر توسعه یافته زندگی می‌کرده‌اند و مقصد آن‌ها کشورهای توسعه‌ یافته و پیشرفته صنعتی است. سالانه تعداد زیادی از مردم ایران نیز همانند سایر مردم در جهان اقدام به مهاجرت و زندگی کردن در کشورهای دیگر می‌کنند.

یکی از کشورهای جذاب برای ایرانیان، کشور ترکیه است. در این مطلب از سایت موسسه مهاجرت دایان، به بررسی قوانین کشور ترکیه برای افراد مهاجر پرداخته خواهد شد. همراه ما باشید.

ترکیه، مقصدی جذاب برای ایرانیان

در چند سال گذشته، مردم بسیاری از ایران به کشور همسایه خود یعنی ترکیه مهاجرت کرده‌اند. دلایل مختلفی برای محبوب بودن کشور ترکیه در نزد ایرانیان جهت اقامت و زندگی وجود دارد. نزدیک بودن به ایران، سرمایه‌گذاری آسان، قوانین ساده جهت اخذ تابعیت و … از مهم‌ترین دلایلی هستند که می‌توان برای مهاجرت به ترکیه برشمرد.

 اکثر افرادی که به ترکیه مهاجرت می‌کنند، به دنبال اخذ اقامت در ترکیه هستند تا بتوانند یکی از شهروندان ترکیه شوند. با بررسی قوانین کشور ترکیه در رابطه با روش‌های اخذ اقامت در این کشور می‌توان متوجه شد که مهاجرت به کشور ترکیه از چندین روش امکان‌پذیر است. مهاجرت کاری، سرمایه‌گذاری، تحصیلی، خوداشتغالی، ازدواج و تولد از جمله روش‌های مهاجرت به کشور ترکیه هستند.

روش‌های اخذ اقامت در ترکیه

قوانین کشور ترکیه، چندین روش برای اقامت اتباع خارجی درنظر گرفته است که افراد می‌توانند با توجه به این قوانین، اقدام به اخذ اقامت ترکیه کنند. در ادامه به بررسی انواع اقامت در کشور ترکیه پرداخته خواهد شد.

  • اقامت کوتاه‌مدت

اگر قصد دارید بیشتر از 90 روز در ترکیه اقامت داشته باشید، مطابق با قوانین کشور ترکیه باید اقدام به اخذ اقامت کوتاه‌مدت کنید. در اقامت کوتاه‌مدت شما اجازه خواهید داشت به مدت حداکثر یک سال در این کشور اقامت داشته باشید. این نوع اقامت با وجود شرایط خاصی به شخص متقاضی داده می‌شود.

متقاضی برای اجازه اقامت کوتاه‌ مدت چه شرایطی باید داشته باشد؟

1-مطابق با قوانین، سن شخص متقاضی باید 18 سال تمام باشد.

2- داشتن بیمه درمانی، شرط دیگر برای متقاضی جهت اخذ اقامت کوتاه ‌مدت است.

مدارک موردنیاز برای اخذ اقامت کوتاه ‌مدت

1-ارائه قرارداد اجاره‌نامه که توسط دفتر اسناد رسمی مهرشده باشد.

2- ارائه سند جهت اثبات ثبات مالی شخص متقاضی و اعضای خانواده او

3- ارائه اصل و کپی گذرنامه که به تأیید دفتر اسناد رسمی رسیده باشد.

4- 4عدد عکس

5- تکمیل فرم درخواست اقامت کوتاه ‌مدت

  • اقامت از طریق سرمایه‌گذاری

وکیل مهاجرتی

یکی از متداول‌ترین روش‌های اخذ اقامت در ترکیه، سرمایه‌گذاری و خرید ملک است. مطابق با قوانین کشور ترکیه، آن دسته از افرادی که در این کشور اقدام به خرید ملک و یا سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات داشته باشند، قادر خواهند بود به راحتی شهروندی و دریافت پاسپورت ترکیه را تجربه کنند.

اگر فرد با هدف تجاری یا مسکونی اقدام به خرید ملک کند، در هر صورت بخت خود برای دریافت پاسپورت را تا اندازه زیادی افزایش داده است. البته باید به این نکته توجه داشت که ارزش املاک در بخش‌های مختلف ترکیه، متفاوت است و مطابق با قوانین این کشور شرایط دریافت شهروندی به ارزش ملک خریداری شده بستگی دارد. به طور مثال اگر شخصی اقدام به خرید ویلا در شهر آنتالیا کند، به راحتی توانسته است تابعیت کشور ترکیه را اخذ کند.

  • اقامت دانشجویی

یکی از پرطرفدارترین روش‌ها برای اخذ اقامت در ترکیه، اخذ اقامت دانشجویی است. این نوع از اقامت در میان دانشجویان ایران طرفداران زیادی دارد چرا که کار سختی برای پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه نخواهند داشت. مطابق با قوانین کشور ترکیه، افراد می‌توانند جهت تحصیل در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد، اقدام به اخذ اقامت دانشجویی کنند.

 باید توجه داشت که این نوع از اقامت تنها به شخص دانشجو داده می‌شود و اعضای خانواده او حق استفاده از این اقامت را ندارند. همچنین اعتبار این نوع از اقامت پس از اتمام تحصیل برای شخص دانشجو به اتمام می‌رسد.

  • اقامت طولانی مدت

چنانچه بتوانید به مدت 8 سال در ترکیه اقامت داشته باشید، مطابق با قوانین کشور ترکیه می‌توانید برای دریافت اقامت طولانی مدت اقدام کنید. استفاده از این نوع اقامت به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید برای مدت زمان طولانی و نامحدود در این کشور اقامت داشته باشید و تابعیت کشور ترکیه را اخذ نمایید. برای برخوردار بودن از این نوع اقامت باید شرایط زیر را داشته باشید:

1-حداقل هشت سال در ترکیه زندگی کرده باشید.

2- کمک مالی از طرف دولت در طی 3 سال گذشته دریافت نکرده باشید.

3- باید مدارکی مبنی بر ثبات مالی داشته باشید.

4- سابقه کیفری نداشته باشید.

  • اقامت از طریق ازدواج

وکیل مهاجرتی

اگر با یکی از تبعه کشور ترکیه ازدواج کنید، مطابق با قوانین کشور ترکیه شما می‌توانید به ‌واسطه ازدواجتان، اقدام به اخذ اقامت در این کشور بکنید.

  • اقامت گردشگری

یکی دیگر از روش‌هایی که مطابق با قوانین کشور ترکیه می‌توان اقدام به اخذ اقامت در کشور ترکیه کرد، اقامت گردشگری است. افراد می‌توانند مدارک موردنیاز را به کنسولگری مربوطه ارائه داده و نسبت به دریافت ویزای توریستی اقدام کنند. توجه داشته باشید که این نوع اقامت، به شما حق کار کردن و تحصیل در ترکیه را نمی‌دهد.

اصلاحات قوانین کشور ترکیه در رابطه با برخی از روش‌های اخذ اقامت

از ژانویه سال 2020، قوانین کشور ترکیه برای اخذ اقامت دچار تغییراتی شد که در حال حاضر اخذ اقامت بر اساس قوانین جدید صورت می‌گیرد. در گذشته افراد زیادی با دریافت ویزای توریستی به کشور ترکیه مسافرت می‌کردند و اقامت طولانی مدت داشتند اما با تغییر قوانین، احتمال آنکه اقامت توریستی آن‌ها تمدید شود بسیار اندک است.

این گروه از افراد می‌توانند با تغییر دادن نوع اقامت خود، مدت زمان قانونی اقامت را افزایش دهند و از روش‌های دیگری اقدام به تلاش برای اخذ شهروندی و دریافت پاسپورت ترکیه کنند.

همچنین مطابق با قوانین جدید، آن دسته از افرادی که دارای اقامت کوتاه مدت به مدت 1 یا 2 سال هستند، اجازه تمدید نداشته و ملزم به تغییر نوع اقامت خود خواهند بود. یکی دیگر از تغییرات قوانین کشور ترکیه در رابطه با اقامت دانشجویی است. مطابق با قوانین جدید، دانشجویان پس از اتمام تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه، اجازه خواهند داشت تا به صورت قانونی در این کشور استخدام شوند.

کلام آخر

مهاجرت کردن ازجمله مواردی است که اکثر افراد به آن فکر می‌کنند تا بتوانند از روش‌های مختلفی اقدام به اخذ اقامت کشور موردنظر خود کنند. کشور ترکیه به دلیل برخوردار بودن از برخی ویژگی‌ها مانند وجود تناسب میان هزینه و درآمد، به یکی از کشورهایی تبدیل شده است که تقاضای اقامت در آن افزایش یافته است.

قوانین کشور ترکیه و اصلاحات آن روش‌هایی را برای اخذ اقامت و دریافت پاسپورت ترکیه در نظر گرفته است که با توجه به آن‌ها می‌توان به اخذ اقامت در این کشور اقدام کرد.