بررسی مشاغل ممنوعه در ترکیه

مشاغل ممنوعه در ترکیه (Prohibited occupations in Turkey) به حوزه های شغلی متفاوتی اشاره می کند. این حوزه ها می تواند حوزه سلامت، حوزه کشتی سازی و حوزه دادگستری باشد. همان گونه که احتمالا بدانید ترکیه با جمعیت 84 میلیون نفری، یک کشور اوراسیایی محسوب می گردد. مهاجرت های کاری، تحصیلی و… به ترکیه به سبب نوع آب و هوا، وضعیت اشتغال، نزدیکی فرهنگی و… بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. البته این چنین نیست که مشاغل ممنوعه در ترکیه دست و پای شما را ببندد، بلکه دایان گروپ می تواند شرایط و موقعیت های شغلی قابل قبولی را برای شما به وجود آورد.
از سال 1932 تا سال 2007 مشاغلی که درترکیه ممنوع شده اند، به صورت بسیار جدی مورد بررسی قرار گرفته اند. اما از سال 2007 قانون مورد نظر لغو و شغل های جدیدی در حوزه مشاغل ممنوعه در ترکیه مورد توجه قرار گرفت. اخذ اقامت ترکیه با توجه به شرایط خاصی نسبت به افرادی که به عنوان یک تبعه خارجی زندگی می کنند به وجود می آورد. این چنین شاید شامل مشاغل ممنوعه در ترکیه نباشند. به همین دلیل، شما در ابتدا باید شرایط خود را قبل از مهاجرت به خوبی مورد بررسی قرار دهید و برای این کار باید از افراد ماهر و کاربلد در این حوزه کمک بگیرید تا شرایط آسان تری را بتوانید سپری کنید.

مشاغل ممنوعه در ترکیه مربوط به حوزه های مختلف

وکیل مهاجرتی

با توجه به قانون 663 متخصصین خارجی در موسسات درمانی می توانند به فعالیت بپردازند. اما مشاغل ممنوعه در ترکیه در حوزه سلامت به شغل هایی نظیر پرستاری، دندان‌پزشکی، مامایی، داروسازی،مسئول داروخانه و مدیریت بیمارستان‌های خصوصی و دولتی اشاره می کند. البته اگر شما به روال کار دریافت شهروندی ترکیه توجه نشان دهید، شاید فعالیت در حوزه های گفته شده برای شما بلامانع باشد.
مشاغل ممنوعه ترکیه به دلیل حساسیت بالا به حوزه صنایع دریایی نیز مرتبط است. به همین علت، اتباع خارجی نمی توانند به شغل هایی نظیر صید صدف، صید اسفنج دریایی، صید مروارید، صید مرجان، غواصی و کاوشگری در دریا، تور لیدری در دریا و منشی و سایر خدمه کشتی‌های ماهیگیری و تفریحی در این کشور بپردازند.
اما مشاغل ممنوعه در ترکیه تنها به 2 حوزه گفته شده ورود نکرده است و شما باید در حوزه دادگستری نیز مشاغل ممنوعه را بشناسید. در این حوزه حقیقتا حساسیت ویژه ای وجود دارد و حتی فعالیت در دفاتر اسناد رسمی و وکلائی تنها مختص شهروندان ترکیه است. این حساسیت به صورتی است که کارآموزی در این حوزه نیز به اتباع خارجی تعلق نمی گیرد. به صورت خلاصه، مشاغل ممنوعه در ترکیه را در حوزه دادگستری بیان می کنیم :
1. وکیل
2. قاضی
3. دادستان
4. کارمند دفتر اسناد رسمی
5. کارگزار گمرک
6. مشاور گمرک
7. دستیار گمرک
8. مشاغل امنیتی (پلیس، نگهبان و…)
9. صنعت دفاعی
شما با ثبت شرکت در ترکیه می توانید به دریافت اقامت و شهروندی ترکیه نیز بیندیشید. این چنین است که شرایط برای شما قطعا شرایط مناسب تری برای زندگی و کار برآورد می شود. اما به هر حال، شما قبل از مهاجرت باید در مورد مشاغل ممنوعه در ترکیه نیز اطلاعاتی هرچند اجمالی را به دست آورید. به این دلیل که بتوانید برنامه ریزی خود را با توجه به شرایط پیش ببرید. این نکته را نیز به خاطر بسپارید که هر ساله تمامی مشاغل مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرند و این احتمال وجود دارد که یکی از مشاغل از لیست مشاغل ممنوعه در ترکیه خارج گردد.

سخن پایانی

ما در این مقاله اطلاعاتی مختصر و مفید را در مورد شغل‌های ممنوعه در ترکیه بیان کردیم. چنان چه به دریافت پاسپورت ترکیه تاکنون اقدام نکرده اید، حال با توجه به این اطلاعات می توانید فرایند اعزام و مهاجرت خود را عملی کنید با توجه به حساسیت دولت ترکیه به مشاغل ممنوعه، اگر شما از مشاورین و کارشناسان ماهر در این حوزه کمک بگیرید، صددرصد شرایط برای شما بسیار آسان تر می شود و لازم نیست دغدغه خاصی بابت مهاجرت خود داشته باشید. متاسفانه برخی از مهاجرین سرخود و بدون هیچ گونه مشورتی اقدام به مهاجرت می کنند، این گونه است که با مشکلات ریز و درشتی رو به رو می شوند و شرایط زندگی خود را بسیار سخت سپری می کنند.