کشاورزی و مزرعه‌ داری در ترکیه

باورتان می شود کشاورزی یکی از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری در کشور ترکیه است؟ بسیاری از افراد به دنبال اخذ اقامت ترکیه و زندگی در مکانی ساکت و خوش آب و هوا هستند. در اینجا است که افراد می‌توانند با انتخاب منطقه‌ای مناسب برای کشاورزی در ترکیه هم درآمدی داشته باشند و هم از آب و هوای دلپذیر آنجا استفاده کنند. با توجه به حمایت‌های دولت از صنعت کشاورزی، این بخش می‌تواند برای بسیاری از ایرانیان جذاب باشد.

کشت در ترکیه با سهمی که در صادرات و درآمد ملی دارد یکی از حوزه‌های با اهمیت در این کشور محسوب می‌شود. این بخش با ۶.۱ میلیون استخدام شونده و ۶۲.۷ میلیارد دلار درآمد یک فعالیت اقتصادی بسیار مهم در کشور ترکیه به شمار می‌آید. در این مقاله از سایت دایان می‌خواهیم شما را با این حوزه مهم و جذاب در کشور ترکیه بیشتر آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

کشاورزی در ترکیه

وکیل مهاجرتی

در حالی که در سال‌های آغازین تأسیس جمهوری ترکیه، محصولات کشاورزی در این کشور حدود ۴۲.۸ درصد بود اما به مرور تا سال ۱۹۷۰ این درصد افت پیدا کرد. این افت در سال‌های بعد هم ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال ۲۰۱۱ درصد تولید ناخالص داخلی و  صادرات بخش کشاورزی در ترکیه افزایش پیدا کرد. شاید بسیاری از افراد از تأثیر اهمیت کاهش ارزش ارز بر اقتصاد کشور باخبر نباشند. کشاورزی ترکیه می‌تواند یک نمونه مناسب برای نمایش این موضوع باشد.

 برای مثال فرض کنید که شما می‌خواهید گلخانه‌ای را در یک منطقه معروف در کشور ترکیه تأسیس کنید، در این حالت با توجه به اینکه هزینه نیروی کار مورد نیاز شما بسیار پایین‌تر از نیروی کار در کشاورزی است، می‌توانید محصولی با قیمت نهایی پایین‌تر تولید کنید. این موضوع باعث می‌شود تا افراد زیادی برای کار در گلخانه‌‌های ترکیه داوطلب باشند. کار در گلخانه باعث می‌شود با هزینه اولیه پایین‌تر، سود بیشتری به دست بیاورید. البته که تولید محصول در گلخانه هم قواعد و نکات مربوط به خود را دارد که باید رعایت شود تا محصول مورد نظر به نتیجه برسد.

چرا در ترکیه زمین کشاورزی بخریم؟

یکی از ویژگی‌های مثبت کشور ترکیه حاصلخیزی خاک زمین‌های آن است. این زمین‌ها می‌توانند بهترین انتخاب برای کشاورزی باشند. از دیگر دلایلی که باعث می‌شود تا سرمایه‌داران ترغیب به خرید زمین کشاورزی در ترکیه شوند، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • رتبه هفتم تولید و صادرات محصولات کشاورزی در ترکیه
  • رتبه اول تولیدات کشاورزی ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی
  • تنوع بالا محصولات کشاورزی این کشور که شامل غلات، سبزیجات، میوه، ادویه‌جات، ترشیجات، گیاهان تزئینی و …

حمایت مهاجران برای کارآفرینی در کشور ترکیه

حمایت دولت ترکیه از واردات و صادرات کالاهای مربوط به کشاورزی یکی از مواردی است که از سمت ایران می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. درآمد حاصل از کشاورزی در این کشور بالا است که باعث می‌شود تا واردات محصولات کشاورزی به این کشور کاهش پیدا کند. این موضوع با توجه به ارزش پول ملی کشور ترکیه نقش خود را به خوبی نشان می‌دهد. تمایل افراد به خرید ملک در ترکیه و همچنین تمایل به شغل کشاورزی باعث افزایش محصولات تولید شده در این کشور شده است و زمینه بازارهای محصولات کشاورزی را بسیار رونق بخشیده است.

کشور ترکیه برای هرچه بهتر تولید کردن محصولات خود و همچنین استفاده از فکر و خلاقیت افراد متخصص در این حوزه از تمامی کارآفرینان خلاق حمایت کرده تا تولید محصولات خود را بالا ببرد. اگر شما هم به دنبال شهروندی و دریافت پاسپورت ترکیه هستید اقدام از طریق کار در حوزه کشاورزی می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

شهرهای مناسب برای کشاورزی در ترکیه

همان طور که اشاره کردیم، بیشتر زمین‌های ترکیه حاصلخیز هستند اما بعضی از شهرهای آن، زمین‌هایی با خاک بسیار مناسب‌تر دارند. این شهرها عبارتند از:

  • بورسا

یکی از روستاهای ترکیه بورسا نام دارد که  زمین‌های بسیار حاصلخیزی هم دارد و به این علت به بورسای سبز هم شهرت پیدا کرده است.

  • مانیسا

نام منطقه‌ای در ازمیر است که بیشتر سرمایه‌گذاران تمایل دارند تا در این منطقه به کشت گردو بپردازند.

  • قونیه

یکی از بهترین شهرهایی که زمین‌های کشاورزی مناسبی دارد، قونیه است. این شهر علاوه بر اینکه یک قطب کشت در ترکیه محسوب می‌شود، جاذبه گردشگری و توریستی بسیاری هم دارد. اگر می‌خواهید در کشور ترکیه سرمایه‌گذاری کنید و مشغول کار و تحصیل هم شوید، پیشنهاد می‌کنیم شهر قونیه را انتخاب نمایید.

از دیگر شهرهایی که به عنوان قطب کشاورزی در ترکیه شناخته می‌شوند، می‌توان به چوگان، استانبول، آنتالیا و ساکاریا اشاره کرد. به طور کلی با توجه به مطالبی که تا به اینجا گفته شد، اگر به دنبال اخذ اقامت ترکیه هستید، انتخاب حوزه کشاورزی می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

محصولات کشاورزی ترکیه

وکیل مهاجرتی

تاریخچه تعیین قیمت محصولات کشاورزی از سوی دولت به سال‌های ۱۹۳۰ بر می‌گردد. این سیستم حمایت  کشت در ترکیه از طریق کنترل قیمت از سال ۱۹۳۲ با محصول گندم آغاز به کار کرد. بعد از آن هم تا سال ۱۹۴۴ برخی از محصولات صنعتی توتون و پنبه هم به آن اضافه شد. در واقع در این کشور اولین برنامه توسعه پنج ساله در سال ۱۹۶۱ به اجرا درآمد که تعداد محصولات تحت پوشش را افزایش داد.

قوانین حمایتی از کشاورزان ترکیه

یکی از بخش‌های حمایت از کشاورزان ترکیه، مربوط به اعطای وام است، بانک زراعت این کشور به عنوان یک واسطه بین کشاورزان و دولت، وام‌های ارزان قیمتی را به این افراد ارائه می‌کند. بخش دیگری از حمایت‌های دولت ترکیه از کشاورزان مربوط به حمایت‌های مالی و مستقیم است. اما با این حال موافقت‌های بین المللی نشان می‌دهد. این حمایت‌ها نباید دائمی باشند و تنها باید در یک دوره‌هایی مورد استفاده قرار بگیرند. به همین دلیل دولت تصمیم گرفته است برای هماهنگ شدن با سیاست‌های بین المللی، حمایت‌های مالی را کم‌تر کند.

کلام آخر

همان طور که تا به اینجا مقاله متوجه شدید کشور ترکیه توانسته است در حوزه کشاورزی موفق عمل کند و موجب شود تا افراد  زیادی، مشغول به کار شوند. زمین‌های حاصلخیز و حمایت دولت از حوزه کشاورزی، باعث شده است تا افراد زیادی برای اخذ اقامت ترکیه از طریق کشاورزی در ترکیه اقدام کنند. اگر شما هم تصمیم دارید در این زمینه فعالیت کنید، می‌توانید برای تکمیل اطلاعات خود از کارشناسان سایت دایان کمک بگیرید.

 همکاران ما در تلاش‌اند تا بهترین پاسخگوی شما باشند.